Què és la psicopedagogia holística?

La psicopedagogia holística és un nou camí terapèutic on s'integren coneixements de psicopedagogia, pedagogia Waldorf, psicomotricitat, ioga terapèutic, kinesiologia educativa...
Totes aquestes disciplines, per separat, són tècniques completes en si.
Aquí, el conjunt de totes elles, s'integra per restablir l'equilibri harmònic del nen, respectant la seva individualitat, com un ésser únic, en interacció constant amb el seu entorn, que evoluciona vers la consciència de si mateix.


31/5/08

Reflexos primaris



Un reflexe primari es una resposta inmediata, automàtica del SNC, davant d'un estímul, abans del desenvolupament dels moviments voluntaris que garanteix la supervivència humana. Aparèixen en l'úter, estant presents en el naixement i s'inhibeixen màxim als dotze mesos.
Quan un reflexe primari s'inhibeix, dóna lloc al desenvolupament d'estructures neurològiques superiors, permetent les respostes voluntàries.
Si es mantenen actius, després d'uns mesos de vida, afavoreixen una sobrecàrrega del sistema nerviós central, afectant a la parla, actitud, comportament, aprenentatge...

Amb exercicis específics d'entrenament diari i amb correccions kinesiològiques podem arribar a donar al cervell una segona oportunitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada