Què és la psicopedagogia holística?

La psicopedagogia holística és un nou camí terapèutic on s'integren coneixements de psicopedagogia, pedagogia Waldorf, psicomotricitat, ioga terapèutic, kinesiologia educativa...
Totes aquestes disciplines, per separat, són tècniques completes en si.
Aquí, el conjunt de totes elles, s'integra per restablir l'equilibri harmònic del nen, respectant la seva individualitat, com un ésser únic, en interacció constant amb el seu entorn, que evoluciona vers la consciència de si mateix.


15/11/09

Reflex tònic asimètric cervical i les dificultats d'escriptura

Aquest és un reflex primari que apareix en l'úter i dura aproximadament fins els 6 mesos. Quan el nen estira el braç en direcció a un objecte el mira amb el cap i flexiona el braç contrari. Aquest afavoreix el desenvolupament del to muscular, estimulació vestibular i el moviment de cops de peu. Si continua actiu el seu gatejar no serà fluid, tindrà dificultats en passar-se un objecte d'una mà a l'altra.


A l'escola quan mira el full, per escriure li serà molt difícil agafar i apropar el llapis, ja que la seva mà tendirà a allunayar-se i no podrà subjectar bé el llapis amb la mà, això li suposa un gran esforç. Podem observar, un gir de full de gairebé 90º en escriure, una mala pinça, molta pressió, una lletra irregular , gran i inclinada... Com que no pot creuar la línia mitja també pot tenir dificultats en la lectura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada