Què és la psicopedagogia holística?

La psicopedagogia holística és un nou camí terapèutic on s'integren coneixements de psicopedagogia, pedagogia Waldorf, psicomotricitat, ioga terapèutic, kinesiologia educativa...
Totes aquestes disciplines, per separat, són tècniques completes en si.
Aquí, el conjunt de totes elles, s'integra per restablir l'equilibri harmònic del nen, respectant la seva individualitat, com un ésser únic, en interacció constant amb el seu entorn, que evoluciona vers la consciència de si mateix.


30/8/08

La intervenció terapèutica

El treball del terapeuta ha de ser holístic i integratiu, ha d'utilitzar les eines més idònies i que ressonin amb cada individualitat. Ha de passar de sistemes tancats i estereotipats a sistemes oberts i individualitzats, no hi ha un mateix tractament associat a una determinada problemàtica.

Els nens són els éssers més sensibles als canvis del seu entorn. Com a éssers en interacció constant, els seus aspectes emocionals i energètics canvien ràpidament, tant per desenvolupar una patologia, perdent l'equilibri del sistema, com per restablir-lo a partir d'una intervenció terapèutica.

El treball amb els nens es fa dintre d'un context, no hi ha individus aïllats sinó trames d'interconnexions d'influència mútua, el nen s'ha de treballar en el seu context familiar.

El terapeuta s' ha de treballar la seva sensibilitat, atenció, escolta, empatia, intuïció, per poder connectar en els espais de sensibilitat del nens i aconseguir fer -los evolucionar per afavorir un desenvolupament molt més harmònic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada