Què és la psicopedagogia holística?

La psicopedagogia holística és un nou camí terapèutic on s'integren coneixements de psicopedagogia, pedagogia Waldorf, psicomotricitat, ioga terapèutic, kinesiologia educativa...
Totes aquestes disciplines, per separat, són tècniques completes en si.
Aquí, el conjunt de totes elles, s'integra per restablir l'equilibri harmònic del nen, respectant la seva individualitat, com un ésser únic, en interacció constant amb el seu entorn, que evoluciona vers la consciència de si mateix.


12/12/08

La natura anímica del nen II. Temperament melancòlic

El nen/a melancòlic és un nen molt imaginatiu, li agrada molt els racons i els llocs amagats. En el seu propi pensament s'identifica com a protagonista i relaciona amb si mateix totes les històries que se li conten. Quan no està fent ningun paper és més aviat trist i malhumorat. Davant d'altres persones es creu el centre d'atenció. Pot ser molt callat, o quan estima a algú molt comunicatiu. La seva imaginació pot ampliar qualsevol situació viscuda. Prefereix el joc solitari.
En la seva base corporal, sol ser prim i de cara allargada, pàl·lida i angular. Li agrada el menjar dolç. El seu cos li pesa, camina mirant a terra, arrossega els peus, amb les espatlles inclinades cap endavant, de voluntat dèbil, sembla que la gravetat de la terra l'atreu.
Tractament del temperament extremadament melancòlic: requereix molta estimació i comprensió, però aquesta no se li pot donar de forma molt evident, ja que és un poc egoista. Es bo, donar-li unes paraules comprensives i a la vegada de manera indirecta parlar-li de les seves qualitats i obstacles. Necessita de molts de contes d'històries, de fades... que l'ajuden a participar en el destí dels altres. Es bo fer-li fer tasques que el facin sentir útil vers els altres.
Les amanides, les fruites, les verdures i la carn blanca li són bones per afavorir la seva digestió, a més a més dels exercicis corporals relacionats amb el ritme i la música.

"Los cuatro temperamentos"
Caroline von Heydebrand

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada