Què és la psicopedagogia holística?

La psicopedagogia holística és un nou camí terapèutic on s'integren coneixements de psicopedagogia, pedagogia Waldorf, psicomotricitat, ioga terapèutic, kinesiologia educativa...
Totes aquestes disciplines, per separat, són tècniques completes en si.
Aquí, el conjunt de totes elles, s'integra per restablir l'equilibri harmònic del nen, respectant la seva individualitat, com un ésser únic, en interacció constant amb el seu entorn, que evoluciona vers la consciència de si mateix.


12/6/08

Perfils d'aprenentatge.


Cada nen es relaciona amb els aprenentatges d'una manera diferent a partir del seu perfil de dominàncies.
Davant d'un perfil d'un nen destre, de peu, d'orella, de mà i dominància de cervell esquerre, ens trobarem amb un nen que no tindrà massa problemes d'aprenentatge, es tractaria d'un perfil unilateral. Serà un nen amb una bona grafia, i amb un processament lògic que li ajudarà en l'adquisició dels aprenentatges.

Si ens trobem amb un nen destre, de peu, d'orella, de mà i dominància de cervell dret, aquest nen que no és lògic, que és més creatiu tindrà més dificultats d'aprenentatge. En situació d'estrès pot arribar a deixar-se paraules, a no poder posar paraules al seu pensament, a no poder respondre davant d'un examen tot i havent estudiat....

Existeixen moltes possibilitats de perfils de dominàncies...

És necessari identificar sempre el patró d'aprenentatge del nen a partir de les seves dominàncies i ajudar-lo des d'aquestes per que el cervell funcioni en un tot integrat i en situacions d' estrès no es quedi bloquejat i pugui donar sempre una resposta.

Els exercicis de gimnàstica cerebral i d'organització cerebral òptima ajuden al funcionament d'un cervell del tot optimitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada